Vejce do skla jsou mou nejoblíbenější úpravou vajec. Nejen, že jsou naprosto fantastická chuťově, ale jejich příprava trvá všeho všudy 8 minut. Už žádné výmluvy, že nemáte čas připravit si zdravou a výživnou snídani.

POTŘEBUJEME:
Vejce
Ocet
Máslo
Parmezán
Pažitka nebo jarní cibulka
Sůl a pepř
POSTUP:
Vejce vyndejte alespoň hodinu předem z lednice.
Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní lžíci octa.
Do každého vajíčka opatrně udělejte nožem malou dírku a vložte je do vroucí vody. Nechte vařit 5 minut.
Mezitím si připravte misku s ledovou vodou. Po uvaření z vajec slejte vroucí vodu, nakřápněte skořápku a dejte je do misky s ledovou vodou aby se zastavil proces vaření.
Do nízké skleničky vložte lžičku másla, na něj pak pokládejte oloupaná vařená vajíčka.
Přidejte špetku soli a pepře a lžičkou vejce potrhejte a promíchejte.
Nakonec dochuťte strouhaným parmezánem a pažitkou nebo jarní cibulkou.
Comentários