top of page

POSTS

Obrázek autoraLenka Havlicek

RYCHLÁ PRIMAL MAJONÉZA

Aktualizováno: 8. 12. 2019



Jedna z výhod primal diety je, že si nemusíte upírat majonézu. Tedy alespoň pro někoho, kdo si, jako já, patlá majonézu snad úplně na všechno. Má to ale háček. Klasická majolka nebo tatarka z obchodu je většinou vyrobena ze špatných rostlinných olejů, které nám škodí (jako je slunečnicový, řepkový nebo sójový olej) a často i cukr. Chcete-li si tedy dopřát tuto pochutinu bez výčitek a narušení zdravého způsobu stravování, nezbývá, než si jí vyrobit sám.


Tento recept na majonézu je asi ten nejrychlejší, který jsem dosud vyzkoušela. Žádné zdlouhavé šlehání žloudků nebo pomalé přikapávání oleje. Jediné, co potřebujete, je tyčový mixér a za minutu máte hotovou perfektní majonézu. Přidáním bylinek, česneku nebo jiného koření můžete z tohoto jednoduchého základu vykouzlit stovky variant dresingů a omáček.

 

POTŘEBUJEME


  • 1 šťastné vajíčko

  • 1 cup / 240 ml. jemného avokádového nebo olivového oleje

  • špetka soli a pepře

  • lžíce čerstvé citonové šťávy

  • vrchovatá lžička dijonské hořčice

  • lžíce sójové omáčky

  • špetka stévie


POSTUP

  • Do hluboké štíhlé nádoby (většinou je součástí příslušenství k tyčovému mixéru) rozklepněte vajičko, přidejte citónovou šťávu, hořčici, sójovku, sůl, pepř, stévii a zalejte olejem.

  • Tyčovým mixérem obejměte žloudek vajíčka a začněte pulsovat.

  • Pokračujte v mixování asi 30 až 60 sekund, dokud se celý obsah nádoby nevyšlehá do hutné krémové omáčky.

  • Hotovou majonézu skladujte v uzavřené sklenici v ledničce až 1 týden.

126 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page