top of page

POSTS

PRIMAL / LOWCARB HOUSKY


Jedna z prvních reakcí, kterou dostanu, když někomu řeknu o Primal, je: “Já se ale nedokážu vzdát pečiva”. Chcete-li být primal, chleba, housek a dalšího pečiva z obilné mouky se ale vzdát musíte za každou cenu. Časem se bez něj naučite žít, slibuju! Než se ale dostanete do toho sladkého bodu, mám pro vás berličku v podobě primal housek.


Nejsem sice velkým fanouškem primal variant nezdravého jídla, ale nestane-li se z toho základ vašeho jídelníčku, občas si housky upečte. Na rozdíl od klasických housek jsou tyto primal varianty tenčí, hutnější a sytější. Obzvlášť praktické jsou na cestování nebo na svačinu do školy a na jejich přípravu vám stačí 30 minut.


NA ASI 8 KUSŮ POTŘEBUJEME:


  • 400 g strouhané mozzarelly (tužší s nízkým obsahem vody)

  • 300 g mandlové mouky

  • 2 vrchovaté lžíce sýra krémového sýra Philadelphia

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • 2 vejce


POSTUP:


  • Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.

  • Strouhanou mozzarelu a cream cheese vložte do misky a nechte na minutu ohřívat v mikrovlnné troubě. Směs zamíchejte a dejte zpět do mikrovlnky a 15 vteřin. Zamíchejte a proces opakujte podle potřeby, dokud se oba sýry neroztajou a nespojí v jednotnou tekutější směs.

  • Do jiné mísy nasypte mandlovou mouku a prášek do pečiva, promíchejte. Do směsi vyklepněte vajíčka a pořádně je zapracujte do mouky vidličkou.

  • Nakonec přidejte roztavenou směs sýrů a důkladně vypracujte těsto. Na pomoc si vemte ruční šlehač s nástavcem na hnětení těsta nebo rovnou použijte kuchyňský robot.

  • Mokrýma rukama tvarujte oválné placky o velikosti dlaně, které rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.

  • Pečte uprostřed trouby 15-20 minut do zlatova.

  • Hotové housky použijte jako klasické pečivo na sendviče, panini, avokádové toasty nebo třeba jako základnu pod vejce benedikt.

119 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page