Jedna z prvních reakcí, kterou dostanu, když někomu řeknu o Primal, je: “Já se ale nedokážu vzdát pečiva”. Chcete-li být primal, chleba, housek a dalšího pečiva z obilné mouky se ale vzdát musíte za každou cenu. Časem se bez něj naučite žít, slibuju! Než se ale dostanete do toho sladkého bodu, mám pro vás berličku v podobě primal housek.
Nejsem sice velkým fanouškem primal variant nezdravého jídla, ale nestane-li se z toho základ vašeho jídelníčku, občas si housky upečte. Na rozdíl od klasických housek jsou tyto primal varianty tenčí, hutnější a sytější. Obzvlášť praktické jsou na cestování nebo na svačinu do školy a na jejich přípravu vám stačí 30 minut.
NA ASI 8 KUSŮ POTŘEBUJEME:
400 g strouhané mozzarelly (tužší s nízkým obsahem vody)
300 g mandlové mouky
2 vrchovaté lžíce sýra krémového sýra Philadelphia
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
POSTUP:
Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
Strouhanou mozzarelu a cream cheese vložte do misky a nechte na minutu ohřívat v mikrovlnné troubě. Směs zamíchejte a dejte zpět do mikrovlnky a 15 vteřin. Zamíchejte a proces opakujte podle potřeby, dokud se oba sýry neroztajou a nespojí v jednotnou tekutější směs.
Do jiné mísy nasypte mandlovou mouku a prášek do pečiva, promíchejte. Do směsi vyklepněte vajíčka a pořádně je zapracujte do mouky vidličkou.
Nakonec přidejte roztavenou směs sýrů a důkladně vypracujte těsto. Na pomoc si vemte ruční šlehač s nástavcem na hnětení těsta nebo rovnou použijte kuchyňský robot.
Mokrýma rukama tvarujte oválné placky o velikosti dlaně, které rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte uprostřed trouby 15-20 minut do zlatova.
Hotové housky použijte jako klasické pečivo na sendviče, panini, avokádové toasty nebo třeba jako základnu pod vejce benedikt.
コメント