top of page

POSTS

Obrázek autoraLenka Havlicek

CHIA PUDING


Pokud jste posedních pár let nežili odříznutí od světa, velmi pravděpodobně jste slyšeli o chia pudinku - populárním, zdravém a neskutečně jednoduchém pokrmu z minima ingrediencí.


Chia jsou semínka rostliny příbutné mátě. Jejich charakteristické bobtnání a gelovatění v tekutině je to, co je dělá tak populární v přípravě zdravého pudingu. Právem se chia semínka ředí mezi superpotraviny. Obahují spoustu antioxidantů, omega 3 mastných kyselin, proteinu, minerálů a vitamínů a přitom mají nízký obsah kalorií.


Toto je základní recept na chia puding, který si ale můžete upravit podle svého gusta. Stačí dodržet poměr semínek a tekutiny. Fantazii se meze nekladou. Použijte kravské, kokosové, mandlové nebo třeba kešu mléko..., přidejte do směsi ovoce, ořechy, kokos nebo třeba odměrku až dvě svého oblíbeného proteinového prášku.


NA ASI 4 PORCE POTŘEBUJEME:


  • 0,5 litru plnotučného mléka

  • 8 polévkových lžic chia semínek

  • 3 lžíce stévie nebo monk fruit extraktu nebo erythritolu (použila jsem monk fruit se sladivostí odpovídající cukru)

  • 1 vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt

  • pražené mandle

  • ovoce - maliny, borůvky, jahody...


POSTUP:


  • Vanilkový lusk rozmixujeme celý v mléce. Používáte-li extrakt, rozmíchejte v mléce pár kapek.

  • V míse promíchejte mléko se stévií (můžete přidat i proteinový prášek) a s chia semínky.

  • Přidejte hrst pražených mandlí a dejte odležet do lednice alespoň na 4 hodiny. Občas promíchejte.

  • Do hotového pudingu vmíchejte 2 hrsti ovoce nebo použijte ovoce jen na ozdobení.

  • V lednici vám přikrytý puding vydrží až týden.

74 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page